Fiáth Fémtech Kft.

Érintkezés 8600 Siófok,
Ringló u. 12.
info@keritesek.net
Telefon +36-30/500-4202

Leírás

Kapuk, kerítések gyártása, telepítése.

Amennyiben Ön kerítés és kapu készíttetés előtt áll mindenképpen érdemes átgondolnia pár dolgot. Van-e elég hely? Szeretné-e motorizáltatni? Hajlandó-e kicsivel többet szánni a felületkezelésre, hogy később ne kelljen 2-3 évente festésre pazarolni energiáját, pénzét?

Megpróbálok minden olyan kérdést megválaszolni, amit a tizenhárom éves munkám tapasztalatai során a legtöbben kérdeztek tőlem. Ha mégis kérdése merülne fel termékeinkkel kapcsolatban kérem, bátran tegye fel őket. Valószínűleg az Ön szakterületén én szorulnék segítségre. Nincs rossz kérdés csak rossz válasz… Az első szempont a kapu tervezésénél a helyigény. Az egyszárnyú és kétszárnyú kapu nyitásánál a szárnyak szélessége elveszi a helyet a kocsi beállóból. Ha kevés a hely a kerítés és a garázskapu között, akkor jó megoldás lehet az oldalirányba eltolható úgynevezett toló vagy úszókapu. Míg az első kerekeken gördül a második a levegőben „úszik”. A keréken guruló valamivel olcsóbb, de télen bosszúságot okozhat az ónos eső vagy a hó ráfagyása a sínre. Az úszókapu helyigénye oldalirányban minimum a kapu nyílása plusz 30%. Ez egy 3 méteres kapunál összesen 4-4,2 méter. Az egy- és kétszárnyú kapu olcsóbb ugyan toló vagy úszó társánál, de ez az árelőny a kapu motorizálásánál már el is oszlik. A befelé nyíló kapuk automatizálása átlagosan 25-30000 Ft-tal költségesebb a toló kapukénál.
Felületkezelés: az általunk készített termékeket általában két réteg festékkel látjuk el. Ez rendszerint elég időtállónak bizonyul, de ha biztosan nem akar pár év múlva festésre áldozni, akkor célszerű a horganyozást vagy szinterezést választania. Ezek a megoldások némi plusz ráfordítást igényelnek, de az első átfestésnél már meg is térülnek.

A kerítés jellegének megválasztásánál az elődleges szempont az épület arculata. Egy mediterrán ház jól nézhet ki kovácsoltvas kerítéssel, de egy modern villa már egészen másfajta kerítést kíván. Mérlegelnie kell, hogy milyen fontos Ön számára a külvilág kizárása mindennapjaiból. Ennek megfelelően lehet a megoldás mondjuk léc borítású kerítés.

Hely

Siófok, Magyarország
Ringló u. 12., 8600